Piaţa imobiliară londoneză înregistrează cea mai mare scădere după vârful crizei financiare de acum opt ani, în cadrul unui declin la nivel naţional care ar putea continua, din cauza incertitudinilor provocate de Brexit şi a nivelului ridicat al preţurilor, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un indice calculat de Royal Institution of Chartered Surveyors, referitor la preţurile imobiliare din Londra, a scăzut  luna trecută la -49 de puncte, cel mai redus nivel după februarie 2009, ceea ce arată că un procentaj mai mare de agenţi au raportat pierderi în  martie.

Un analist al Pantheon Macroeconomics, Samuel Tombs, a spus că indicele referitor la Londra tinde să reprezinte piaţa proprietăţilor prime, mai degrabă decât pe cele de la nivelul oraşului.

Declinul indicelui se adaugă altor informaţii din partea agenţilor imobiliari din centrul Londrei, care au redus preţurile pentru a încheia vânzările.

La nivel naţional, indicele RICS al preţurilor s-a menţinut la nivelul de 22 de puncte în martie, dar aşteptările referitoare la valoare şi vânzări s-au înrăutăţit pentru anul viitor.

Interesul cumpărătorilor şi vânzările au stagnat, iar cele mai slabe performanţe sunt în cazul proprietăţilor scumpe, se mai arată în raport.

În afară de faptul că clienţii sunt ţinuţi departe de piaţă de preţurile mari, cererea este afectată de nervozitatea provocată de Brexit şi de perspectivele Marii Britanii.

Scăderea preţurilor imobiliare ar putea fi însă limitată de deficitul de proprietăţi disponibile la vânzare în Marea Britanie, lista acestora aflându-se la un minim record.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.