Pfizer anunţă până la 38 de concedieri din centrul său de distribuţie de la Zeventem iar o parte din activităţi vor fi mutate în România. În contextul în care compania este în plină dezvoltare cu vaccinul contra Covid-19, sindicatele sunt revoltate din cauza deciziei, potrivit Le Libre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pfizer a anunţat concedierea a 38 de oameni din 238 de angajaţi la Zeventem. Motivul ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti. 

Sindicatele s-au arătat şocate de acest anunţ, în plină pandemie. 

"Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. Pentru moment, tot personalul este implicat pentru producerea de vaccin", a indicat sindicatul. "A recurge la concediere în contextul sanitar actual este o palmă penttu toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, între alţii, contribuie la producerea de vaccinuri contra Covid", a adăugat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE. 

Sindicatul precizează că Pfizer a plătit dividende în valoare de 8,4 milioane de euro în 2020. O cifră în uşoară creştere în raport cu anii precedenţi, conform rapoartelor financiare ale companiei, deoarece suma totală a dividendelor a fost de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia împărţiţi în patru fabrici: la Anderlecht (Centru de cercetare clinică Pfizer), Ixelles (sediul administrativ şi comercial), la Puurs (producţie) şi la Zaventem (centru de distribuţie).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.