Peste 30 de restricţii de viteză au fost introduse, vineri la prânz, pe regionalele Timişoara şi Braşov, din cauza caniculei, temperatura la şină ajungând la 50 de grade Celsius. De asemenea, câteva trenuri au întârzieri de zeci de minute, printre acestea fiind şi un tren care vine de la Budapesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CFR Infrastructură anunţă că, la ora 12.00, au fost introduse 31 de restricţii de viteză pe regionalele Timişoara (19) şi Braşov (11), întrucât temperatura la şină a ajuns la 50 de grade Celsius.
 
”Viteza de circulaţie a trenurilor a fost redusă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe 5,21% din reţeaua feroviară naţională”, arată CFR. 
 
Din cauza caniculei, câteva trenuri care trebuie să ajungă în Gara de Nord din Bucureşti au întârzieri de zeci de minute.  
 
Cea mai mare întârziere a acumulat-o un tren care vine de la Budapesta, respectiv 95 de minute. Şi un tren care a plecat de Timişoara are o întârziere de 50 de minute.
 
Douăsprezece judeţe din vestul ţării se află, vineri, sub cod roşu de caniculă, meteorologii avertizând că în aceste zone temperaturile se vor situa între 39 şi 42 de grade. Restul ţării se află sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi între 36 şi 39 de grade.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.