Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi din Capitală, a anunţat marţi că peste 2.000 de taxiuri au fost autorizate să preia pasageri de pe Aeroportul Otopeni, accesul taxiurilor neautorizate fiind restricţionat începând cu 1 septembrie, ca urmare a numeroaselor incidente generate de taximetriştii neautorizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura interdicţiei vine după mai multe solicitări făcute inclusiv de Poliţia Transporturi, ca urmare a unor incidente generate de taximetrişti fără autorizaţie.

”Taxiurile autorizate au acces atât pe bază de comandă, transmisă prin intermediul dispozitivelor touch-screen, cât şi direct în faţa terminalului Sosiri, pentru a prelua pasagerii pe principiul ”primul venit – primul plecat în cursă”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Începând cu 1 septembrie, la etaj va fi staţia pentru taxiuri care practică un tarif de maximum 1,40 lei/km, iar la parter staţia pentru taxiuri autorizate, indiferent de tariful practicat.

În iunie, CNAB a anunţat ca permite accesul taxiurilor autorizate, cu tarife de maximum 1.40 lei/km, fără comandă prealabilă, la ieşirea din terminal. În aprilie, compania a introdus noi condiţii pentru taximetriştii care operează în zona aeroportului. Mai exact, au dreptul să preia clienţi doar taxiurile care au avize de la Poliţia Transporturi Aeriene şi Poliţia de Frontieră.

CNAB a anunţat mai multe măsuri de fluidizare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului Henri Coandă, cel mai mare din România, în contextul creşterii semnificative a traficului de pasageri. Aeroportul a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere a traficului cu 16,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, până la 4,91 milioane pasageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.