Peste 150 de lideri de companii globale, între care şeful Amazon Jeff Bezos, şeful Salesforce Marc Benioff şi liderul Ford Motor Bill Ford, au semnat o scrisoare deschisă adresată preşedintelui american Joe Biden în care îşi exprimă sprijinul pentru obiectivele noii administraţii de combatere a schimbărilor climatice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea subliniază în mod special potenţialul de creştere a numărului locurilor de muncă oferit de tehnologia de combatere a schimbărilor climatice.

”Este faimoasă afirmaţia dumneavoastră: ‘Când aud cuvintele schimbare climatică aud locuri de muncă’. Sunem de acord. În timp ce criza climatică prezintă dificultăţi incredibile, este şi cea mai mare oportunitate pentru inovaţii, crearea de locuri de muncă, afaceri noi şi investiţii în comunităţile noastre”, se arată în scrisoare.

Biden a făcut din combaterea schimbărilor climatice unul dintre pilonii campaniei sale şi a prezentat un plan în valoare de 2.000 de miliarde de dolari care ar crea locuri de muncă prin refacerea infrastructurii Statelor Unite într-o manieră durabilă, reabilitând clădiri şi protejând locuinţe de fenomenele meteorologice, investind în dezvoltarea şi comercializarea de tehnologii de energie curată.

”Angajamentul dumneavoastră de a construi mai bine cu locuri de muncă în energia curată şi combaterea moştenirii injustiţiei mediului este acţiunea cerută de ştiinţă şi de viitorul nostru. Vom colabora cu dumneavoastră pentru a realiza acest obiectiv ambiţios”, potrivit scrisorii.

Pandemia de coronavirus a decimat piaţa muncii din Statele Unite şi, deşi a avut loc o anumită redresare faţă de primăvara trecută, există încă multe milioane de slujbe care nu au revenit încă.

Pe lângă liderii de afaceri, scrisoarea a fost semnată şi de activişti celebri ai mediului, cum ar fi Zooey Deschanel şi Leonardo DiCaprio.   

Biden a semnat un decret pentru revenirea Statelor Unite în Acordul de la Paris pentru combaterea încălzirii globale în prima zi a mandatului său.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.