Departamentul Apărării al Statelor Unite a anulat marţi contractul de cloud-computing JEDI, în valoare de 10 miliarde de dolari, atribuit de administraţia Donald Trump grupului Microsoft, decizie contestată de Amazon, şi a anunţat un nou contract, pentru care vor concura cele două companii, dar şi alţi furnizori de servicii cloud, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, Pentagonul a anunţat că Amazon şi Microsoft sunt singurele companii care pot îndeplini cerinţele departamentului, dar a notat ulterior, ntr-o conferinţă de presă, că şi alţi furnizori de servicii cloud pot concura, în următoarele trei luni, dacă îndeplinesc standardele guvernului.

Alte companii mari care oferă servicii cloud sunt Oracle, Google, parte a grupului Alphabrt, şi IBM.

Acţiunile Microsoft au scăzut cu puţin peste 1% în urma informaţiei, în timp ce titlurile Amazon au urcat cu peste 3%.

Contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI) a fost bugetat pentru până la 10 miliarde de dolari, făcând parte dintr-o modernizare digitală mai largă a Pentagonului.

”Nu avem încă o estimare, dar nu aş ajunge la 10 miliarde de dolari”, a declarat John Sherman, director pentru informaţii la Departamentul Apărării.

Microsoft a afirmat într-un comunicat că compania este încrezătoare că ”va continua să aibă succes, deoarece Departamentul Apărării selectează parteneri pentru lucrări noi".

Sherman a spus că Microsoft ar putea depune o cerere de reziliere pentru a recupera costurile proiectului anulat.

Contractul JEDI a fost atribuit companiei Microsoft în 2019, dar Amazon a intentat rapid un proces pentru a contesta decizia.

Amazon, care a fost văzut ca un lider în câştigarea proiectului, a susţinut că procesul contractual a reflectat o influenţă nejustificată din partea fostului preşedinte Donald Trump. În timp ce era preşedinte, Trump l-a ridiculizat în mod public pe Jeff Bezos, CEO al Amazon la momentul respectiv, şi a criticat în mod repetat compania.

În aprilie, un judecător al Curţii Federale de Reclamaţii a refuzat să respingă reclamaţia Amazon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.