Procesorul american de plăţi PayPal Holdings a anunţat vineri că se retrage din Libra Association, poriectul monedei virtuale Libra lansat de Facebook, devenind primul membru care a decis acest lucru, urmând să se concentreze pe afacerile sale de bază, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Continuăm să susţinem aspiraţiile Libra şi dorim să continuăm dialogul referitor la modalităţile prin care vom putea să colaborăm în viitor”, a anunţat PayPal într-un comunicat.

Libra Association, cu sediul în Geneva, a anunţat că este conştientă de provocările întâmpinate în încercările sale de a ”reconfigura” sistemul financiar.

”Tipul de provocare care va reconfigura sistemul financiar oferit oamenilor, nu instituţiilor furnizoare de servicii, va fi dificilă. Dedicarea acestei misiuni este mai importantă pentru noi decât orice altceva. Mai bine să ştim acum despre această lipsă de dedicare, decât mai târziu”, a anunţat Libra Association într-un comunicat.

Reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze.

Facebook a anunţat planurile de a lansat o monedă digitală în iunie 2020, în parteneriat cu alţi membri ai Libra Association, dar proiectul a întâmpinat rapid dificultăţi in cauza reticenţei autorităţilor de reglementare la nivel mondial.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Facebook ar putea amâna lansarea Libra pentru a răspunde îngrijorărilor autorităţilor de reglementare.

Wall Street Journal a relatat la începutul acestei luni că Visa şi Mastercard îşi reconsideră la rândul lor implicarea îm proiectul Libra, pentru că nu doresc să atragă atenţia autorităţilor de reglementare.

Franţa şi Germania au anunţat în septembrie că nu vor permite ca Libra să funcţioneze în Europa şi au susţinut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

În urma retragerii PayPal, Libra Association are acum 28 de membri, între care Uber Technologies, Lyft şi Spotify Technologies.

”Aşteptăm cu interes întâlnirea Consiliului Libra, în 10 zile, şi vom oferi informaţii înurma acesteia, inclusiv detalii despre cele 1.500 de entităţi care şi-au exprimat interesul de a participa”, a anunţat Libra Association pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.