Primăria Oradea anunţă, marţi, că a primit patru oferte de la firme interesate să realizeze un parc fotovoltaic pe strada Matei Corvin, cu peste 15.000 de panouri. Valoarea investiţiei se ridică la peste 65 de milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luni, 6 noiembrie, a fost termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi execuţia parcului fotovoltaic de pe strada Matei Corvin. Ofertele depuse sunt următoarele:

1. FILIALA DE INTREŢINERE ŞI SERVICII ENERGETICE ELECTRICA SERV – ofertant unic;

2. Asocierea formată din GLOBAL TECHNICAL SYSTEM – lider de asociere şi EXIMPROD ENGINEERING – asociat, având ca subcontractant pe IGNA CONSTRCUT SRL şi terţ susţinător pe SC ALPIN SUN SRL;

3. Asocierea formată din ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL – lider de asociere, SERVELECT SRL – asociat 1 şi GENERAL ME.EL ELECTRIC – asociat 2;

4. Asocierea formată din RESTART ENERGY ONE – lider de asociere şi TQM SERVICES – asociat”, anunţă, marţi, Primăria Oradea.

Sursa citată a precizat că valoarea estimată a contractului este de 65.467.410,00 lei fără TVA.

”Parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată. Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorităţi publice locale, respectiv Oradea şi Braşov, au avut o astfel de iniţiativă. Prin acest proiect se doreşte instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafaţă de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin şi Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deşeurilor municipale. Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Naţional, contribuind astfel la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a mai transmis Primăria Oradea.

Potrivit instituţiei, centrala electrică fotovoltaică prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente – 48 de invertoare de 175 kW şi 5 posturi de transformare ridicătoare de 1850 kVA. În fiecare post pot fi conectate câte 10 invertoare în paralel.

De asemenea, primăria precizează că panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susţinere speciale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.