Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) solicită partidelor politice şi Parlamentului numirea unor specialişti din turism la conducerea Ministerului Turismului, arată un comunicat transmis luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Susţinem cu tărie ca funcţiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru şi secretar de stat, să fie deţinute de specialişti din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituţiei care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul”, afirmă reprezentanţii organizaţiilor.

Asociaţiile din turism susţin că, în prezent,  turismul românesc traversează un moment critic, iar niciun act normativ privind sectorul turistic nu a fost aprobat în ultimele şase luni.

„Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanţă şi angajaţilor din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intra în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normative”, au menţionat reprezentanţii organizaţiilor din turism.

Asociaţiile din turism mai sunt nemulţumite de promovarea turistică a României în străinătate.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a fost vizitată în 2016 de 2,5 milioane de turişti străini.

"Creşterea anuală, de 10%, ne bucură, dar este nesemnificativă comparativ cu cea înregistrată de Bulgaria, vizitată anul trecut de peste 8 milioane de turişti străini. Sau cu rezultatele Ungariei, vizitată anul trecut de mai mult de 16 milioane de turişti străini", arată liderii asociaţiilor din turism.

O altă nemulţumire a jucătorilor din domeniu o reprezintă desfiinţarea birourile de turism din străinătate.

"Toate eforturile de promovare depuse de cei care reprezentau România în străinătate se vor risipi, fondurile alocate pentru promovarea externă, chiar aşa puţine, vor fi fost cheltuite în zadar", mai arată organizaţiile din turism. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.