Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită de la 1 mai Patria Bank în urma unei fuziuni, vrea să-şi reducă cu 40% capitalul social, până la 227,12 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subiectul se află pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, ce va avea loc pe 28 iulie. Capitalul social s-ar reduce prin anularea unui număr de 1,491 milioane acţiuni având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar.

”Reducerea capitalului social este realizată pentru acoperirea parţială a pierderilor cumulate ale băncii, înregistrate la 31 decembrie 2016 în cuantum de 149,11 milioane lei”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, un alt subiect aflat pe ordinea de zi este desemnarea lui Vasile Iuga în calitate de membru independent al Consiliului de Administraţie al Patria Bank. Iuga a lucrat în cadrul companiei de consultanţă PwC din 1991 şi a devenit partener international din anul 1997.

Banca a înregistrat în primul trimestru din acest an un rezultat negativ de 9,7 milioane lei, o pierdere cu 27% mai mare decât în trimestul IV 2016, pe fondul încetinirii activităţii cauzată de pregătirea fuziunii.

Venitul total din exploatare s-a ridicat în perioada ianuarie-martie la 14,5 milioane lei, în creştere cu 16% faţă trimestrul anterior. Cheltuielile operaţionale au fost în primele trei luni de 24,6 milioane lei, în creştere cu 2% faţă de trimestrul anterior, arată raportul băncii transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Activele totale au scăzut în trimestrul 1 cu 4% faţă de 31 decembrie 2016, la 2,49 miliarde lei, pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clienţi şi închiderii a 18 agenţii în decembrie 2016.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a fuzionat la 1 mai cu Patria Bank. Noua instituţie bancară are peste 240.000 de clienţi. În 2016, fosta Banca Comercială Carpatica a înregistrat pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% faţă de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.