Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită de la 1 mai Patria Bank în urma unei fuziuni, şi-a majorat capitalul social cu aproape 71%, la 376,2 milioane lei, ca urmare a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, însă urmează să îl reducă aproape de nivelul iniţial, potrivit unui anunţ transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capitalul social s-a majorat de la valoarea de 220,27 milioane lei (divizat în 2,2 miliarde acţiuni de valoare nominală 0,10 lei) la valoarea de 376,23 milioane lei (divizat în 3,76 miliarde acţiuni cu valoare nominală 0,10 lei)”, arată anunţul băncii.

De asemenea, pe 26 iunie, banca a anunţat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) pentru data de 28 iulie, în care cere aprobarea pentru reducerea capitalului social cu suma de 149 milioane de lei, de la 376,2 milioane de lei la 227,1 milioane de lei.

Această reducere se face prin anularea a 1,491 milioane de acţiuni, proporţional cu cota de parti­cipare a fiecărui acţionar la capitalul social al băncii.

Banca a înregistrat în primul trimestru din acest an o pierdere de 9,7 milioane lei, cu 27% mai mare decât în trimestul IV 2016, pe fondul încetinirii activităţii cauzate de pregătirea fuziunii.

Activele totale au scăzut în trimestrul 1 cu 4% faţă de 31 decembrie 2016, la 2,49 miliarde lei, pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clienţi şi închiderii a 18 agenţii în decembrie 2016.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a fuzionat la 1 mai cu Patria Bank. Noua instituţie bancară are peste 240.000 de clienţi.

În 2016, fosta Banca Comercială Carpatica a înregistrat pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% faţă de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor.

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.