Pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei, un proiect amânat de mai mulţi ani, va fi construit de asocierea Straco - Comnord - Specialist Consulting, pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro), care a fost desemnată pentru a doua oară de comisia de licitaţie, în urma reevaluării ofertelor, a anunţat, vineri seară, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasajul, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat, ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde se creează frecvent ambuteiaje în prezent.

Asocierea a fost desemnată câştigătoare încă din prima fază a licitaţiei de către CNADNR, în c ondiţiile în care a cerut un preţ semnificativ sub cele licitate de competitori. Licitaţia iniţială a fost contestată, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestatţilor (CNSC) a decis reevaluarea ofertelor.

"În urma reevaluării ofertelor depuse în cadrul  procedurii de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea conctractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti -  Domneşti”, (...) a fost  desemnată câştigătoare Asocierea SC Straco Grup SRL -  SC Comnord SA -  SC Specialist Consulting SRL, cu preţul de 91.552.381, 90 lei", a precizat CNADNR.

Începând de vineri curge termenul legal de depunere a contestaţiilor, respectiv 10 zile calendaristice.

Proiectul pasajului de la Domneşti a fost început, pe hârtie, încă din anul 2006, dar ani la rând nu s-a făcut niciun pas concret pentru derularea proiectului. 

În 9 aprilie, sute de persoane din cartierele Drumul Taberei şi Ghencea, dar şi din localităţile Bragadiru, Domneşti şi Clinceni au organizat un marş de protest pentru a cere lărgirea şi modernizarea străzii Prelungirea Ghencea nu mai face face traficului şi amenajarea intersecţiei de la Domneşti, unde se formează cozi în care pierd ore întregi în trafic.

Licitaţia a fost subiectul unui conflict în ultimele zile. Consilierul pentru infrastructură al premierului, Cătălin Drulă, a scris, în 29 aprilie, despre faptul că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construirea pasajul de la Domneşti.

Săptămâna aceasta, el a fost acuzat că a avut acces în mod ilegal la informaţii confidenţiale şi a fost denunţat la DNA, la Primul Ministru şi la Preşedinţie.

Potrivit plângerii formulate de o persoană numită Florin Matei, intrată în posesia News.ro, Drulă a fost acuzat că a făcut presiuni la adresa comisiei de licitaţii pentru urgentarea procedurilor.

”Stimate Domnule Prim Ministru, cum explicaţi faptul că un angajat al instituţiei pe care o conduceţi deţine date pe care în mod legal nu ar fi trebuit să le deţină referitoare la etapele procedurale ale unei licitaţii derulate de una dintre cele mai controversate companii ale statului?”, se arată în plângerea depusă de Florin Matei.

Consilierul premierului a respins acuzaţiile şi spune că nu a făcut nimic ilegal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.