Numărul românilor care petrec Paştele în afara graniţelor continuă să crească, în condiţiile în care turiştii profită de ofertele avantajoase pentru city break-uri în capitalele europene, cele mai cumpărate destinaţii în acest an fiind Praga, Roma şi Lisabona, urmate de Milano şi Atena, cu un buget mediu de 280 de euro, arată datele publicate joi de agenţia Paravion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai scump pachet vândut de Paravion în preajma sărbătorilor pascale din acest an a costat 1.040 euro de persoană, având incluse biletele de avion tur-retur, şapte nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de patru stele din Amman, Iordania, turul oraşului, o excursie în Petra şi jeep safari în deşert.

Însă cele mai vândute sunt city-break-urile la preţuri mici. 

„Situată pe poziţia a doua în topul preferinţelor românilor pentru această minivacanţă, capitala Italiei este şi una dintre cele mai accesibile destinaţii pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiştii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur şi două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de trei stele”, a declarat directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Totuşi, sunt şi mulţi turişti care optează pentru destinaţii interne, iar bugetul mediu alocat de aceştia este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de trei stele.

”Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal şi Băile Tuşnad sunt staţiunile preferate de cei care petrec Paştele în ţară, acestea generând circa 35% din totalul vacanţelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă”, adaua mai spus Vişan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.