Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori de turism din România, estimează că va ajunge în 2018 la un rulaj anual de 60 de milioane de euro, iar, pentru anul viitor, vânzările sunt aşteptate să crească cu 15%, a anunţat, luni, proprietarul touroperatorului, Alin Burcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alin Burcea a declarat luni că Antalya, vedeta acestui sezon estival, insulele greceşti, Spania, Portugalia şi România au fost cele mai căutate destinaţii din oferta turoperatorului Paralela 45 vara aceasta, vânzările companiei crescând cu 25% în primele nouă luni ale anului.

”Anul viitor vom deschide încă două-trei agenţii şi estimăm o creştere a rulajului cu 15% faţă de acest an. Ne dorim totodată consolidarea departamentului online şi continuăm angajările pe incoming. Vrem să atragem cât mai mulţi turişti străini în România, o variantă ar fi din China, întrucât acum se dau vizele, până acum era mai greu şi au început să vină chinezii în România. Problema este că sunt oraşe şi zone în care nu avem hoteluri pregătite pentru incoming, de exemplu Sibiul, care are prea puţine locuri de patru şi cinci stele”, a declarat luni Alin Burcea, într-o conferinţă de presă.

Acesta precizează că aşteaptă din partea autorităţilor facilităţi pentru construcţiile turistice.

Omul de afaceri s-a plâns totodată că Ordonanţa de urgenţă privind garantarea pachetelor turistice nu este practicabilă.

Proprietarul Paralela 45 a făcut totodată şi un bilanţ al acestui sezon estival.

Astfel, în ceea ce priveşte cursele charter, gradul mediu de ocupare a fost de 98%, un procent de 38% din turişti optând pentru Turcia, 35% pentru Grecia, iar 19% pentru Spania. Alte destinaţii vândute au fost Cipru, Italia şi Portugalia.

În plus, pe partea de circuite, în topul vânzărilor s-au aflat Rusia, Israel şi Iordania, iar la capitolul de destinaţii exotice: Singapore, Malaezia, Indonezia şi India.

”Pe balneo, de exemplu, vânzările s-au dublat, datorită voucherelor de vacanţă pentru bugetari. Eu sper ca staţiunile balneo vor şi investi banii încasaţi. Iar pentru anul viitor vrem să realizăm pachete de patru-cinci zile în valoare de 1.450 lei, cât este valoarea voucherelor, în mai multe staţiuni”, a adăugat Alin Burcea.

2018 a fost astfel anul cu cele mai multe curse charter spre Antalya, un număr de zece pe săptămână, cu plecare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Târgu Mureş, dar şi spre Alanya, una pe săptămână, introdusă în acest an, pentru a scurta durata de transfer a turiştilor spre Side şi Alanya.

“A fost anul Antalyei, cu o creştere de 120% a vânzărilor faţă de anul trecut. Peste 18.000 dintre clienţii noştri au mers în vacanţă pe litoralul turcesc. Anul viitor vom avea cel putin şase curse charter pe săptămână din Bucureşti şi tot atâtea din ţară şi estimăm o creştere cu 20% a cererii. Le recomandăm turiştilor să profite în perioada de Early Booking de reducerile oferite de partenerii noştri turci”, spune Burcea.

Insulele greceşti din oferta turoperatorului, cărora li s-au adăugat vara aceasta Samos şi Lesbos, au înregistrat creşteri de până la 15 %, faţă de 2017, în timp ce cererea pentru vacanţe în Spania, Portugalia, Italia, Cipru a fost mai mare cu 10%.

În cazul turismului intern, datorită voucherelor de vacanţă acordate şi bugetarilor în 2018, cererea de vacanţe a crescut cu 60% faţă de anul trecut. 

Valoarea medie a unui sejur pe charter a fost de 650 de euro/persoană. Aproximativ 10% dintre clienţii turoperatorului, persoane între 30 şi 65 de ani, cu venituri peste medie şi familiarizate cu metodele de rezervări şi/sau plata online, au preferat să cumpere prin intermediul platformei web. Procentajul lor ar putea să crească anul următor la 12-15%, spun reprezentanţii Paralela 45.

Toamna şi iarna, cele mai căutate vacanţe sunt circuitele Paralela 45, peste 120 de itinerarii pe şase continente cu avionul ori autocarul, a căror pondere în vânzări s-a dublat în 2018, cele în Laponia, pentru care turoperatorul organizează pentru al treilea an consecutiv curse charter înainte şi în timpul Crăciunului, şi cele exotice.

”Peste 300 de români merg anul acesta în Ţara lui Moş Crăciun de sărbători. Pachetele de vacanţă au fost lansate în iulie, când unii dintre turişti nici nu îşi făcuseră vacanţa de vară şi s-au şi grăbit să rezerve locuri pentru Rovaniemi sau Levi. Laponia este bucuria copiilor, dar şi a adulţilor pentru că pe lângă întâlnirea cu Moş Crăciun au şansa să se plimbe cu snowmobilul, să facă safari cu husky, să viziteze hotelul de gheaţă şi la final să primească Diploma de traversare a Cercului Polar”, precizeză proprietarul Paralela 45.

Un pachet de patru nopţi în Laponia, cu plecare în decembrie, charter direct costă de la 1.690 de euro de persoană.

De Revelion, când se poartă destinaţiile însorite, din oferta turoperatorului nu lipsesc Antalya, Dubai, Cipru, Maldive, Singapore şi Insula Bintan, Singapore şi Malaezia, Thailanda, cu tarife care pornesc de la 543 de euro/persoană.

Pe lângă acestea, turiştii pot alege vacanţe în marile oraşe europene ori circuite în Iordania, Israel, Tunisia, India cu tarife care pornesc de de la 225 de euro si ajung pana la 1.630 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Peste 50 de circuite din oferta pentru 2019 sunt deja disponibile. Cele mai solicitate sunt programele pentru Japonia, India, Maroc, Indonezia, Argentina şi Brazilia, de şapte până la 20 de zile şi  tarife de la 890 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

În plus, în februarie sau martie vor fi lansate şi pachete pentru Egipt, potrivit lui Burcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.