OTP Bank România a anunţat marţi că majorează suma maximă a creditului pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA SAPS, o facilitate adresată fermierilor, iar noua formă a produsului de creditare permite finanţarea în avans de până la 160%, reprezentând dublul subvenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin acest produs, fermieri pot accesa prefinanţarea subvenţiilor pentru doi ani, în baza adeverinţei emise de APIA.

”Acesta poate fi accesat de o gamă largă de clienţi: persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale şi întreprinderi individuale, în calitate de producători agricoli sau fermieri, care solicită plata în cadrul SAPS (schema de plată unică pe suprafaţă), incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsurile compensatorii de dezvoltare rurală”, se arată în comunicat.

Prin intermediul acestei facilităţi, clienţii care activează în domeniul agricol pot accesa în avans maximum 160% din subvenţiile APIA SAPS: 80% din valoarea subvenţiei cuvenite în primul an de finanţare, dar nu mai mult de 225.000 euro, şi 80% din nivelul subvenţiei ce urmează a se încasa în anul următor, dar nu mai mult de 125.000 euro.

Totodată, în cel de-al doilea an al creditării, suma acordată iniţial poate fi majorată, cu posibilitatea prelungirii facilităţii pentru o perioadă de 12 luni, iar dobânda se poate achita lunar, trimestrial sau anual, în funcţie de priorităţile financiare ale clientului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.