Ludovic Orban a afirmat, după ce a participat marţi la şedinţa Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – CNIPMMR, că discuţiile au vizat necesitatea prelungirii IMM Invest de către Guvern cel puţin până pe 1 iulie. Liderul PNL a adăugat că a fost stabilit ca reprezentanţii IMM să participe la dezbaterile comisiilor de specialitate ale Parlamentului, atunci când va fi îmbunătăţită legea parteneriatului privat şi vor fi creionate Legea de promovare a exporturilor şi o Lege a lobby-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Scheme de ajutor de stat, granturi de capital de lucru pentru investiţii. Am discutat de necesitatea prelungirii IMM Invest de către Guvern cel puţin până la data de 1 iulie. Am avut o discuţie legată de resursele financiare pe care România poate să le atragă prin PNRR şi prin bugetul UE. Cei şase piloni pe care se construieşte PNRR e finanţarea mediului de afaceri. În cadrul UE vor fi alocări consistente utilizate pentru susţinerea mediului de afaceri, întărirea mediului competitivităţii. Am discutat de necesitatea de readucere a ordonanţei privind internaţionalizarea IMM-urilor. Am discutat despre formarea unor grupuri de lucru pentru îmbunătăţirea Legii parteneriatului privat, Legea de promovare a exporturilor şi o Lege a lobby-ului care să fluidizeze relaţiile între mediul de afaceri şi autorităţi. Am discutat de procesul legislativ, colaborarea la nivelul comisiilor de specialitate cu reprezentanţii celor 14 grupuri a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru îmbunătăţirea legislaţiei”, a explicat Ludovic Orban, la finalul întâlnirii de marţi cu reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.