Orange SA a anunţat, vineri, că a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în vederea fuzionării Orange România SA şi Orange Romania Communications SA. Orange Romania Communications este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii fixe din România, subsidiară deţinută în proporţie de 54% de Orange România, 46% fiind deţinută de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orange SA a anunţat astăzi că a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) în vederea fuzionării Orange România SA (ORO) şi Orange Romania Communications SA (OROC). Cei doi acţionari confirmă astfel intenţia de a crea un operator de telecomunicaţii complet convergent prin absorbţia OROC de către ORO. Acest acord vine ca urmare a achiziţionării de către Orange a unei participaţii de 54% în OROC (fost Telekom Romania Communications) în septembrie 2021”, anunţă Orange.

Conform acestui nou acord, ambele părţi au convenit asupra unei structuri în care Orange va deţine 80% din capitalul social şi 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce MRID va deţine 20% din capitalul social şi 20% din drepturile de vot.

Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022 şi este operatorul de telefonie mobilă numărul unu din România, în timp ce Orange Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii fixe din România, a raportat venituri de 513 milioane de euro în 2022.

”Această tranzacţie de referinţă în piaţa locală va susţine ambiţia Orange de a-şi consolida poziţia de lider în România. Viitoarea entitate va avea ca obiectiv să devină furnizorul preferat de servicii covergente, fix-mobil, pe piaţa românească, atât pentru segmentul de consum, cât şi pentru cel de afaceri şi va stimula investiţiile şi concurenţa în sectorul telecomunicaţiilor din România, ceea ce va aduce, fără îndoială, beneficii societăţii în ansamblu”, arată compania.

Tranzacţia va genera sinergii importante, ce provin în principal din valorificarea bazei comune de clienţi ORO şi OROC, optimizarea conţinutului, a costurilor reţelei fixe şi IT şi simplificarea guvernanţei corporative ORO şi OROC.

 “Astăzi este o zi foarte importantă pentru Orange România şi Orange Romania Communications, iar semnarea acestui acord ne va consolida poziţia pe piaţa românească şi ne va aduce mai aproape de fi un operator telecom convergent complet pentru clienţii noştri rezidenţiali şi de afaceri”, spune Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepreşedinte executiv, CEO al Orange în Europa.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în prima jumătate a anului 2024.

“Suntem cu adevărat încântaţi să anunţăm încheierea unui asemenea acord strategic pentru Orange România, care marchează un moment crucial în istoria companiei şi confirmă încrederea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării în ambiţiile noastre strategice, în proiect şi în echipă. Acum, cu forţele unite, accelerăm către împlinirea scopului comun: să fim prima opţiune pentru serviciile fixe-mobile în România”, spune Julien Ducarroz, CEO, Orange România.

Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, cu venituri de 43,5 miliarde de euro în 2022 şi 137.000 de angajaţi la nivel mondial, la 30 septembrie 2023, dintre care 73.000 de angajaţi în Franţa. Prezent în 26 de ţări, Grupul are o bază totală de clienţi de 296 de milioane de clienţi la nivel mondial, la 30 septembrie 2023, inclusiv 251 de milioane de clienţi de telefonie mobilă şi 25 de milioane de clienţi de bandă largă fixă. Orange este, de asemenea, unul dintre principalii furnizori de servicii IT şi de telecomunicaţii la nivel mondial pentru companiile multinaţionale sub marca Orange Business.

Orange este listată la Euronext Paris (simbol ORA) şi la Bursa din New York (simbol ORAN).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.