Dezvoltatorii interesaţi să construiască aplicaţii bazate pe ChatGPT vor putea folosi, contracost, noul API pus la dispoziţie de OpenAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

OpenAI a lansat un API (Application Programming Interface) pentru ChatGPT, la care companiile şi dezvoltatorii interesaţi să folosească sau să vândă servicii bazate pe celebrul chatbot pot aspela.

Noul API permite integrarea ChatGPT fie în forma sa originală, fie cu modificările considerate necesare de client. Printre primii clienţi ai noului API se numără Snap şi Shopify.

Accesul la API-ul ChatGPT va costa 0,002 dolari la fiecare 1.000 de jetoane, unde 1.000 de jetoane reprezintă aproximativ 750 de cuvinte. Vor exista şi planuri dedicate clienţilor vor avea nevoie de o capacitate mai mare.

Totodată, OpenAI lansează şi un API pentru modelul speech-to-text Whisper, care va putea fi folosit pentru transcriei şi va costa 0,006 dolari pe minut.

Cu aceeaşi ocazie, OpenAI anunţă o modificare de politică menită să liniştească temerile legate de intimitatea celor care-i folosesc creaţiile. De acum înainte, datele obţinute prin intermediul API-urilor nu vor mai fi folosite pentru antrenarea algoritmilor fără acordul dezvoltatorilor.

Noile instrumente de business vin la puţin timp după ce compania a lansat ChatGPT Plus, o versiune a chatbot-ului cu mai puţine limitări, care costă 20 de dolari pe lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.