OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au convenit marţi să continue eliminarea treptată a restricţiilor de producţie, decizie care a determinat creşterea preţului ţiţeiului american WTI la un maxim al ultimilor doi ani, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai mari producători de petrol din lume vor mări producţia în luna iulie, în conformitate cu decizia lor din luna aprilie, de readucere pe piaţă a 2,1 milioane de barili pe zi, în perioada mai-iulie.

Participanţii la discuţii nu au luat încă o decizie pentru ce se va întâmpla dincolo de luna iulie, urmînd să se reunească din nou pe 1 iulie.

Preţul petrolului Brent a urcat marţi cu circa 2,7%, la 71,17 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din luna martie, iar cel al petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu peste 3%, la 68,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din peste doi ani.

Preţurile petrolului au crescut cu peste 30% în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.