OPEC+ a anunţat luni că va menţine pactul existent care prevede creşterea treptată a producţiei de petrol anunţ care a urcat cotaţiile petrolului la cele mai ridicae niveluri din ultimii trei ani, amplificând presiunile inflaţioniste de care ţările dezvoltate se tem că vor deturna redresarea economică după pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marii producători de petrol ”au reconfirmat planul de ajustare a producţiei”, a anunţat grupul într-un comunicat după discuţiile ministeriale desfăşurate online, referindu-se la acordul anterior potrivit căruia în luna noiembrie vor creşte livrările cu 400.000 de barili de petrol pe zi.

Preţul petrolului Brent a urcat peste 81 de dolari pe baril în urma informaţiei că grupul menţine planul de creştere treptată a producţiei, în loc să suplimenteze oferta.

”Vom monitoriza situaţia, după cum ştim cererea scade de obicei în trimestrul patru”, a declarat premierul rus Alexandr Novak după discuţii, adăugând că în opinua sa piaţa este acum echilibrată.

O sursă din cadrul OPEC+ a declarat înainte de reuniunea de luci cp grupul a fost supus presiunilor de a majora producţia mai rapid, dar a adăugat:”Ne temem de valul patru de corona, nimeni nu vrea să facă mişcări mari”.

Grupul a convenit în iulie că crească lunar livrările cu 400.000 de barili de petrol pe zi, cel puţin până în aprilie 2022, pentru a elimina reducerile actuale al producţiei, de 5,8 milioane de barili pe zi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.