Asociaţia Pro Infrastructură vorbeşte, marţi, despre ”centura de la... Sfântul Aşteaptă”, respectiv Centura Metropolitană Cluj-Napoca a cărei soartă afirmă că estse incertă din cauza Primăriei Cluj-Napoca ce nu a desemnat încă un câştigător al licitaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centura de la... Sfântul Aşteaptă. Soarta Centurii Metropolitane Cluj-Napoca (CMC) este incertă din cauza indeciziei primăriei care de patru luni şi jumătate cloceşte unica ofertă depusă pe tronsonul principal al acesteia, între nodurile 5 şi 18. Ştim că în Ardeal lucrurile se fac aşezat, dar nici chiar aşa”, au transmis, marţi, oficialii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, Studiul de fezabilitate a fost gestionat de primărie din 2017 şi ar fi trebuit să fie gata în 12 luni.

”A durat 4 ani. În iunie 2023 se lansează a doua licitaţie pentru proiectarea şi execuţia centurii, fiindcă la prima încercare nu s-a prezentat nimeni! În sfârşit, în noiembrie 2023 este depusă o singură ofertă de către asocierea dintre sibienii de la CON-A şi bistriţenii de la Dimex. De atunci, primăria Cluj-Napoca ezită să hotărască: ori desemnează câştigătorul şi n-ar avea cine să conteste, ori anulează licitaţia”, au mai transmis specialiştii asociaţiei.

Aceştia cer administraţiei clujene să anunţe de îndată deznodământul acestei licitaţii!

”Curaj, fiindcă decizia este o pălărie foarte mare, de 6,1 miliarde lei cu TVA dacă ne uităm la noii indicatori tehnico-economici recent reaprobaţi. Finanţarea este acoperită din fonduri europene pe Programul Transport 2021-2027. Viitorii posibili antreprenori, Dimex şi CON-A, îşi dau deocamdată examenul de maturitate în apropiere, la Tureni, pe cei 5 kilometri de drum expres care vor lega Autostrada A3 de DN1. Aici sunt aproximativ în grafic, termenul de finalizare fiind februarie 2025, dar pe un proiect de 10 ori mai mic (şi mai puţin complex) decât centura”, au mai scris reprezentanţii ONG-ului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.