Reprezentanţii Ascociaţiei Pro Infrastructură au transmis, vineri seară, că Pe DEx6 Brăila-Galaţi chiar se lucrează noaptea, chiar mai bine decât ziua. ”Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 km” au transmis reprezentanţii asociaţiei, precizând, însă, că sunt câteva probleme pe traseu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe DEx6 Brăila-Galaţi chiar se lucrează noaptea. Auzim multe promisiuni şi minciuni atât de la politicieni cât şi de la constructori cum că şantierele merg înainte şi după apusul Soarelui. Dar în cazul ăsta chiar nu e păcăleală. Cei de la UMB muncesc noaptea mai cu spor decât o fac alţii ziua. Felicitări antreprenorului pentru forfota nocturnă: basculante, compactoare, gradere, cisterne care roiesc de colo-colo. Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 km”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Asociaţiei Pro INfrastructură.  

Potrivit acestora, contractul a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie. 

”Se munceşte peste tot pe unde se poate. Dar, evident, avem nelipsitele reţele de utilităţi (în special linii electrice aeriene) care trebuie mutate şi alte detalii tehnice şi birocratice rămase de rezolvat (avize, pădure pe traseu). În plus, trebuie construită şi o structură mamut mai lungă de 1,6 km care include un viaduct peste o cale ferată, digul de protecţie şi un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 m”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.