OnePlus, unul dintre cele mai apreciate branduri de smartphone-uri accesibile cu Android, anunţă un nou model din gama de mijloc, OnePlus Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai multe flagship-uri cu preţuri pe măsură, OnePlus revine la tipul de smartphone-uri care i-a adus faimă, aşa-numitele flagship killers - telefoane care se pot compara din majoritatea punctelor de vedere cu flagship-urile, dar costă semnificativ mai puţin.

Un astfel de terminal este şi OnePlus Nord. Va costa 400 de euro, ceea ce este un preţ doar puţin mai mare decât celecu care ne-a obişnuit compania chineză până acum.

Pentru 400 de euro, OnePlus Nord oferă, printre altele, 5G, o cameră foto de 48MP şi un ecran AMOLED cu rată de reîmprospătare de 90Hz.

Cel mai important indicator al faptului că nu este vorba de un flagship este chipset-ul. Snapdragon 765G nu este un chipset de top, însă este suficient de puternic pentru a mulţumi majoritatea utilizatorilor. În plus, fiind construit pe 7nm, este un cip eficient, cu un consum redus de energie.

În spatele ecranului de 6,44 inch cu 1.080 x 2.400 pixeli rezoluţie, se mai ascund între 8GB şi 12GB RAM şi între 128GB şi 256 GB spaţiu de stocare. Nu pot fi folosite carduri de memorie.

Sistemul foto este compus din 4 camere, în frunte cu o cameră principală de 48 MP, f/1.8, 26mm. Alături de aceasta mai există trei obiective: 8MP (ultra-wide), 5MP (profunzime) şi 2MP (macro).

Înregistrarea video 4K se face cu 30 de cadre pe secundă, iar filmarea 1080p suportă până la 240 de cadre pe secundă.

Bateria de 4,115 mAh se alimentează pe USB-C. Încărcătorul Warp Charge 30T din pachet promite alimentarea până la 70% în jumătate de oră. Nu există ieşire de 3,5 mm, căştile cu această mufă necesitând un adaptor de la 3,5 mm la USB-C.

OnePlus Nord va fi disponibil pe site-ul oficial al producătorului, acolo unde se poate comanda şi din România, începând 4 august. Va costa între 409 de euro (8GB RAM şi 128GB stocare) şi 499 de euro (12GB RAM şi 256GB stocare).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.