OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est şi Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, vor instala în staţiile de distribuţie a carburanţilor OMV din România şi din Bulgaria 30 de staţii de încărcare rapidă pentru maşinile electrice, implementarea proiectului urmează să dureze aproximativ doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est şi Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, vor instala în staţiile de distribuţie a carburanţilor OMV din România şi din Bulgaria 30 de staţii de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Implementarea proiectului va dura aproximativ doi ani", a anunţat joi OMV Petrom.

Primele două staţii de încărcare rapidă au fost deja instalate în două staţii de carburanţi OMV din Bulgaria.

"Ca urmare a acestei iniţiative, România şi Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate, în mod accesibil, în staţiile din reţeaua OMV. Eldrive va instala şi va fi operatorul punctelor de încărcare. Primele două staţii din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) şi şoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) şi au avut, deja, primii clienţi", arată compania.

Un ciclu de încărcare rapidă pentru 80% din capacitatea bateriei va dura aproximativ 40 de minute.

"Noua reţea de staţii de încărcare le va permite şoferilor să încarce până la 80% din bateria vehiculelor electrice, în aproximativ 40 de minute, în cadrul unui ciclu de încărcare rapidă", spun reprezentanţii companiei.

În urmă cu trei ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat primul punct de încărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV.

"Credem că viitorul mobilităţii va presupune un mix de carburanţi, convenţionali şi alternativi şi, în acelaşi timp, sustenabili din punct de vedere economic şi al mediului. În ceea ce priveşte soluţiile alternative, pentru autoturisme şi vehiculele uşoare, pe distanţe scurte, maşinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele şi transport pe distanţe mai mari, luăm în considerare ca potenţiale soluţii CNG şi LNG, care au o eficienţă energetică mai mare şi emisii mai scăzute. Ne bucurăm să oferim clienţilor noştri posibilitatea de a-şi încărca rapid vehiculele electrice în timp ce beneficiază de celelalte servicii oferite în staţiile noastre de carburanţi”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

La finalul anului trecut erau, în România, aproximativ 400 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice şi hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

"Acest parteneriat este un pas crucial pentru dezvoltarea reţelei noastre de încărcare, precum şi pentru mobilitatea electrică din regiune. Noile staţii de încărcare le vor permite proprietarilor de vehicule electrice să circule fără griji în Bulgaria, România şi între cele două ţări. Suntem foarte mândri că Eldrive nu este doar cea mai mare reţea de încărcare din regiune pentru maşini electrice, ci şi una dintre cele mai mari reţele din Sud-Estul Europei. Parteneriatul cu OMV Petrom reprezintă o mare recunoaştere pentru noi şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm la acest proiect”, a declarat Stefan Spassov, CEO Eldrive.

OMV Petrom este prezent pe piaţa de distribuţie de carburanţi în România, Moldova, Bulgaria şi Serbia, operând o reţea de 800 de staţii de alimentare sub mărcile OMV şi Petrom.

Reţeaua Eldrive are peste 210 puncte de încărcare în Bulgaria şi România. Reţeaua funcţionează prin aplicaţia smartphone Eldrive, cu ajutorul căreia utilizatorii pot vedea informaţii în timp real despre locaţia, tipul, preţul şi starea staţiei alese precum şi pentru a efectua plata.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârşitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

OMV dispune în prezent de o reţea internaţională de 2.100 de staţii de distribuţie carburanţi, în zece ţări europene. În România, reţeaua este operată prin intermediul OMV Petrom, parte a grupului OMV, alături de staţiile OMV din Bulgaria şi Serbia. Reţeaua OMV România numără 160 de staţii, prima staţie sub acest brand OMV fiind deschisă încă din anul 1999.

Eldrive Charging EAD este o companie care operează o reţea publică de încărcare pentru vehicule electrice şi hibride plug-in sub brandul Eldrive. Este unica reţea cu acoperire naţională şi regională care oferă un mix de peste 210 puncte de încărcare de tip standard şi rapid. Eldrive deţine o platformă care oferă utilizatorilor informaţii în timp real despre locaţia, tipul, preţul şi starea staţiei alese.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.