OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat miercuri că a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a creşte capacitatea de amestec şi pentru a îmbunătăţi infrastructura pentru transportul, descărcarea şi depozitarea bio-componenţilor în rafinărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

OMV Petrom a crescut capacitatea anuală de amestec cu biocombustibili la Petrobrazi, de la 200 de kilotone la aproximativ 350 de kilotone, pentru a furniza carburanţi cu cantităţi crescute de bio-componenţi în produse finite.

"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a creşte capacitatea de amestec şi pentru a îmbunătăţi infrastructura pentru transportul, descărcarea şi depozitarea bio-componenţilor în rafinărie. OMV Petrom furnizează carburanţi cu un conţinut bio volumetric de 6,5% în motorină şi 8% în benzină", a informat compania.

În urma investiţiilor de aproximativ 21 de milioane euro alocate începând cu 2018, Petrobrazi a mărit capacitatea de amestecare a bio-componenţilor în carburanţi de la 200 kilotone la aproximativ 350 kilotone de biocombustibili pe an.

Conform reglementărilor europene, conţinutul de energie regenerabilă din carburanţii din transport trebuie să crească de la 10%, în 2020, la 14% în 2030, pentru a sprijini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transport. Ţintele de bio-componenţi sunt stabilite ca obiective de substituţie energetică, unde fiecare combustibil are un conţinut de energie diferit.

"Suntem o companie energetică şi vrem să facem parte din soluţia pentru o energie mai curată. Investim în obţinerea de carburant cu un nivel ridicat de conţinut bio, precum şi în soluţii alternative pentru mobilitate şi în diverse alte proiecte sustenabile. Este un efort combinat la toate nivelurile companiei noastre, deoarece ne propunem să reducem emisiile de carbon cu 27% până în 2025 faţă de 2010", a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde euro în rafinărie. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

"Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus emisiile de carbon ale operaţiunilor sale cu 22% în 2019 faţă de 2010. OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 şi, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 13 - Acţiuni Climatice. Totodată, suntem prima companie din România care şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice", mai arată compania.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 6,997%, iar 21,353% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.