Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a anunţat joi că OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din perspectiva capitalizării bursiere, devine membru asociat al ARIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem mândri să ne alăturăm ARIR. Fiind printre primele companii listate din Romania cu un departament de Relaţii cu Investitorii (IR), am fost pionieri în ceea ce priveşte comunicarea şi implicarea în piaţa de capital şi ne dezvoltăm continuu activităţile din zona de IR. Suntem încrezători că dialogul în cadrul ARIR va ajuta la răspândirea celor mai bune practici de comunicare şi guvernanţă corporativă şi va facilita dezvoltarea unui cadru legislativ în domeniul pieţelor de capital mai prietenos pentru investitori”, a spus directorul financiar al OMV Petrom, Alina Popa.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu activitate pe întregul lanţ valoric al energiei: de la explorarea şi producţia de ţiţei şi gaze, până la rafinare şi distribuţia de carburanţi şi, mai departe, la generarea de energie electrica, precum şi comercializarea gazelor naturale şi a energiei electrice.

”În doar şase luni de la înfiinţare, ARIR atrage un nou membru valoros, cu repere puternice de guvernanţă corporativă şi comunicare cu investitorii. Asocierea cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari companii româneşti, ne onorează şi întăreşte comunitatea de profesionişti în relaţia cu investitorii. Eforturile de creştere a transparenţei companiilor listate devin vizibile. Tot mai multe companii listate la bursă au început să se conformeze cu noile criterii ale metodologiei de evaluare a comunicării companiilor listate, notele finale vor fi publice la începutul anului următor pentru fiecare companie”, a spus preşedintele ARIR, Daniela Şerban.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom, Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori Bucureşti, Alro, Electrica, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast şi Transelectrica.

ARIR a fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.