OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a încheiat un contract de 23,36 milioane lei cu compania de stat Conpet, pentru transportul ţiţeiului în luna ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este un act adiţional la un contract semnat în luna ianuarie a acestui an, potrivit unui anunţ al Conpet.

”Serviciile de transport urmează a fi prestate în temeiul acestui act adiţional începând cu 1 ianuarie 2018 până la semnarea contractului de transport pentru anul 2018, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2018”, se arată în document.

Termenul de plată este 25 de zile de la primirea facturii, iar penalităţile de întârziere sunt de 0,04% pe zi.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Compania are circa 1.700 de salariaţi şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul COTE.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.