Omul de afaceri Octavian Radu a finalizat miercuri, 19 aprilie, tranzacţia prin care a preluat firmele de trimiteri poştale Postmaster, fostă filială a Grupului Österreichische Post, Total Post Mail Services şi Total Post Services, filiale ale Zoto Investments, a anunţat luni compania de avocatură PeliFilip care l-a asistat pe antreprenorul român în această achiziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut în fuzionarea celor două firme atât şansa de a reduce importante costuri redundante, cât şi un serviciu mai bun pentru clienţii noştri, prin creşterea frecvenţelor de livrări poştale. Nu în ultimul rând, profit pentru acţionari”, a declarat Octavian Radu.

Potrivit partenerului PeliFilip, Ioan Dumitraşcu, deşi contractul a fost semnat în toamna anului 2016, discuţiile cu Poşta Austriacă au început încă din prima parte a anului trecut.

“Credem că această tranzacţie va avea un impact pozitiv asupra pieţei de servicii poştale, în special prin creşterea competitivităţii segmentului de trimiteri poştale adresate, şi suntem în continuare alături de Octavian Radu în dezvoltarea noii afaceri”, a declarat Dumitraşcu.

În noiembrie 2016, Consiliul Concurenţei a anunţat că intenţionează să analizeze achiziţia Postmaster de către familia Radu.

Octavian-Claudiu Radu şi Anca-Otilia Radu conduc un grup de companii (Grupul Radu) activ în domeniul poştal/ curierat, în care prestează activităţi de transport marfă paletizată, activităţi de transport marfă şi casă de expediţii, curierat intern şi internaţional, precum şi servicii depozitare şi manipulare.

Postmaster este prezentă în România cu servicii poştale standard de trimitere de corespondenţă internă (scrisori), servicii poştale de trimitere de publicitate adresată, dar şi cu servicii de trimiteri expres, precum şi cu servicii de publicitate neadresată.

Zoto Investments este o societate de tip holding, care deţine mai multe companii în România, dintre care active sunt doar Total Post Mail Services şi Real Print Solutions. Acestea desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor poştale, cu precădere pe piaţa serviciului poştal standard de trimitere de corespondenţă internă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.