Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a încheiat un contract de 30,5 milioane lei, la care se adaugă TVA, cu Oscar Downstream pentru descărcarea motorinei din nave maritime în rezervoare, depozitare, amestecare cu biodiesel şi încărcare în autocisterne sau cisterne, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perioada de valabilitate este între 1 mai 2019 şi 30 aprilie 2020.

De asemenea, Oil Terminal Constanţa a mai încheiat un contract cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 15 Bucureşti în valoare de 1.826.377 lei exclusiv TVA.

"Obiectul contractului: prestări servicii de depozitare motorină", arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Perioada de valabilitate este între 1 mai 2019 şi 31 decembrie 2019.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa. Principalii competitori pe piaţa externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croaţia, care a preluat în totalitate tranzitul de ţiţei către Serbia, şi terminalul Reni.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 77,46 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.