Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut, în primele luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului 2019, oficialii Asociaţiei Aeroporturilor din România anunţând că se aşteaptă ca în anul 2023 număr de pasageri să depăşească 25 de milioane, ajungând astfel să fie mai mare decât în anul dinaintea pandemiei de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform cifrelor prezentate joi la conferinţa cu tema „Provocări în transportul aerian în actualul context geo-politic şi post-pandemic” organizată la Sovata de Asociaţia Aeroporturilor din România, în perioada ianuarie -aprilie numărul de pasageri înregistrat pe aeroporturile din România a fost de 6.951.204, mai mare cu 6,59% decât în perioada similară a anului 2019, când aeroporturile din ţară au fost tranzitate de 6.521.230 pasageri. 
În acest context, conducerea Asociaţiei Aeroporturilor se aşteaptă ca cifrele înregistrate în acest an în ceea ce priveşte traficul de pasageri să le depăşească pe cele  din 2019.
“În anul 2023 traficul aerian în România va fi peste nivelul celui înregistrat în anul 2019 – ne aşteptăm să depăşim 25 de milioane de pasageri. Ţinând cont de estimările făcute pentru anul 2040, când ne aşteptăm ca aeroporturile din România să fie tranzitate de aproape 50 de milioane de pasageri, avem nevoie de o strategie coerentă de dezvoltare a aeroporturilor”,  a afirmat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.