Economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, a respins posibilitatea ca instituţia să cumpere acţiuni sau obligaţiuni ale băncilor, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lane a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung că banca centrală nu are în vedere astfel de achiziţii.

”BCE şi eurosistemul au economişti excelenţi în politică monetară, aşa că totul este luat în considerare la un anumit nivel”, a afirmat Lane.

Economistul a adăugat că aceste măsuri ”nu se află în cutia noastră cu instrumente. Cutia noastră de instrumente active este o combinaţie de dobânzi pe termen scurt, achiziţii de active, credite ţintite şi recomandările noastre”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.