Statele Unite intensifică sancţiunile împotriva Rusiei pentru a priva ”maşinăria de război” a Moscovei de bani şi componente necesare pentru a susţine invazia Ucrainei, dar stoparea exporturilor ruseşti de energie va dura, a declarat Wally Adeyemo, secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adeyemo a afirmat joi, într-un interviu, că Statele Unite şi aliaţii săi ”pot face şi vor face multe mai mult” pentru a pedepsi Moscova, dacă Rusia nu va opri invazia.

O nouă interdicţie a investiţiilor anunţată miercuri de preşedintele Joe Biden înseamnă că americanilor li se va interzice să investească în acţiuni şi obligaţiuni şi fonduri de investiţii ale firmelor ruseşti, excluzând industria de apărare a Rusiei şi alte sectoare de la cea mai mare sursă de capital investiţional din lume, a spus Adeyemo.

”Asta înseamnă că Rusia va fi lipsită de capitalul de care are nevoie pentru a-şi construi economia, dar şi pentru a investi în maşina sa de război”, a spus Adeyemo.

Generalul a arătat că Statele Unite şi aliaţii săi europeni s-au angajat să vizeze lanţurile de aprovizionare militare ruseşti pentru a refuza accesul la componente cheie – ”lucruri care sunt importante pentru construirea tancurilor lor, pentru furnizarea de rachete şi pentru a se asigura că au mai puţine resurse” pentru a duce războiul din Ucraina, dar şi pentru a proiecta putere în viitor.

”Cred că impactul va fi imediat în acelaşi mod în care impactul asupra economiei a fost imediat”, ca efect al sancţiunilor anterioare, a spus Adeyemo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.