Secretarul adjunct al Trezoreriei Statelor Unite, Wally Adeyemo, a declarat marţi, pentru CNBC, că preţurile vor rămâne ridicate până când se va încheia pandemia de Covid-19 şi că preşedintele Joe Biden face tot ceea ce este posibil în aceste circumstanţe dificile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pandemia de Covid-19, problemele lanţurilor de aprovizionare şi inflaţia sunt doar câteva dintre dificultăţile cu care se confruntă administraţia Biden.

Şi pentru a înrăutăţi lucrurile pentru Casa Albă, cel mai recent sondaj de opinie arată că publicul american nu este prea impresionat de performanţele lui Biden în funcţia de preşedinte.

Doar 41% dintre alegători îl aprobă pe Biden, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Washington Post/ABC, publicat duminică, care arată o continuare a tendinţei de scădere a ratingurilor preşedintelui.

”Cred că preşedintele a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că ne ocupăm de problema principală cu care se confruntă America, care este o pandemie care a ucis sute de mii de americani şi preşedintele a rezolvat cu succes acest lucru. Dar avem mai multă muncă de făcut în ceea ce priveşte abordarea pandemiei şi până când combate pe deplin pandemia ne vom confrunta cu preţuri ridicate în economia noastră”, a spus el, pentru CNBC, la forumul industriei energetice Adipec din Abu Dhabi.

Cu toate acestea, Adeyemo a spus că eforturile lui Biden de vaccinare a americanilor împotriva Covid-19 şi investiţiile făcute ca parte a planului de salvare al Casei Albe au adus America ”într-o poziţie mai bună”, atât din punct de vedere al sănătăţii publice, cât şi din punct de vedere economic.

Adeyemo a invocat rata scăzută a şomajului, de 4,8%, şi creşterea economică de 6% (deşi economia a avansat cu 6,7% în trimestrul al doilea, a crescut în trimestrul al treilea cu numai 2%) drept motive pentru a fi optimist şi a spus că preţurile sunt de aşteptat să se tempereze pe măsură ce pandemia se moderează.

”Datorită investiţiilor pe care le facem astăzi, economia americană va fi în măsură să crească şi, din acest motiv, strategia economică a preşedintelui va avea succes”, a adăugat oficialul Trezoreriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.