Oferta Microsoft pentru acorduri de licenţiere cu companii concurente va răspunde probabil preocupărilor UE în materie antitrust cu privire la achiziţia de 69 de miliarde de dolari a Activision, au spus trei persoane familiare cu problema, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a anunţat în ianuarie anul trecut oferta de preluare a producătorului de jocuri video Activision, de 69 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria sa, pentru a-i concura pe liderii Tencent şi Sony pe piaţa în plină expansiune a jocurilor video şi pentru a se aventura în metavers, o lume virtuale în care oamenii poate munci, să se joace şi să socializeze.

Comisia Europeană, care urmează să decidă asupra acordului până pe 25 aprilie, nu este de aşteptat să ceară ca Microsoft să vândă active pentru a obţine aprobarea autorităţii de reglementare, au spus persoanele.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat luna trecută că grupul de software din SUA este gata să ofere rivalilor acorduri de licenţiere pentru a aborda problemele antitrust, dar nu va vinde franciza profitabilă ”Call of Duty” a Activision.

Smith a spus că nu este fezabil sau realist să credem că un joc sau o parte din Activision poate fi separată de restul.

Comisia Europeană, care se ocupă de problemele legate de concurenţă, a refuzat să comenteze.

Microsoft a declarat că ”s-a angajat să ofere soluţii eficiente şi uşor de aplicat care să răspundă preocupărilor Comisiei Europene”.

”Angajamentul nostru de a oferi pe termen lung acces 100% egal la Call of Duty pentru Sony, Steam, NVIDIA şi altora, păstrează beneficiile acordului pentru jucători şi dezvoltatori şi creşte concurenţa pe piaţă”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

Luna trecută, Microsoft a declarat că a semnat acorduri de licenţă pe 10 ani cu Nintendo şi Nvidia, care vor aduce Call of Duty pe platformele lor de jocuri, acordurile fiind condiţionate de unda verde pentru acordul Activision.

Acordul se confruntă cu obiecţiile autorităţii de reglementare din Marea Britanie, care a sugerat ca Microsoft să renunţe la Call of Duty pentru a rezolva preocupările, în timp ce Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din SUA a cerut unui judecător să blocheze acordul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.