CFR SA a anunţat joi că oferta asocierii TPF Inginerie - ISCPF - Baicons Impex, de 41,8 milioane lei fără TVA, este desemnată câştigătoare pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca în lungime de aproximativ 99 km.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat asocierea TPF Inginerie –ISCPF – Baicons Impex câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei CF Coşlariu – Cluj-Napoca. Comunicările oficiale au fost transmise tuturor firmelor participante la licitaţia deschisă, contractul de achiziţie publică urmând a fi semnat de ambele părţi (CNCF CFR SA şi ofertantul câştigător), după finalizarea perioadei legale de contestaţii”, arată CFR.

Oferta financiară a asocierii TPF Inginerie–ISCPF – Baicons Impex a fost de 41.842.445 lei fără TVA (criteriul aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preţ).

Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca, în lungime de aproximativ 99 km, au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti.

”Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice: creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune; creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti; creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional; îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene”, arată CFR.

Valoarea estimată a contractului este de 52.329.361,16 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.