Compania aeriană low-cost Blue Air anunţă intrarea în serviciul operaţional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD, după ce a recepţionat joi cea de-a patra aeronavă Boeing 737-8 MAX în cadrul flotei sale. Compania va mai primi încă nouă aeronave de tip 737 MAX până la sfârşitul anului 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primirea în flotă a celor 4 MAX-uri reprezintă momentul de restart al Blue Air în cadrul planului său de reconstrucţie după criza fără precedent care a marcat aviaţia în contextul pandemiei de COVID-19", precizează compania.

Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD, va intra în serviciul operaţional vineri, 10 septembrie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe ruta Bucureşti Otopeni – Amsterdam si Bucureşti – Milano Linate.

"Blue Air anunţă intrarea în serviciul operaţional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXD. Blue Air a recepţionat astazi cea de-a 4-a aeronavă Boeing 737-8 MAX în cadrul flotei sale, dupa ce acum o saptamana a sosit cea de-a 3-a aeronava de acelasi tip. Toate cele 4 aeronave noi au fost aduse în România în ultimele 6 luni ale acestui an, prima venind în 1 Aprilie 2021", anunţă compania.

Blue Air este singurul operator aerian român care operează zboruri comericale cu un avion de tip 737-8 MAX.

“Ne bucurăm că în şase luni am reuşit să aducem în flota Blue Air 4 aeronave Boeing 737-8 MAX, în ciuda perioadei dificile în care încă ne aflăm. Aceste momente susţin promisiunea Blue Air de a se angaja la a fi prima opţiune de transport aerian pentru român”, spune Krassimir Tanev, chief commercial officer.

Aeronavele MAX opereaza zboruri către cele mai atractive destinaţii ale Blue Air – Milano Linate, Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona şi Paris Charles de Gaulle.

Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generaţie, sustenabilitate şi un grad de confort excepţional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile).

737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon şi a consumului de combustibil şi un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG.

737-8 MAX este mai silenţios şi mai prietenos cu mediul, oferă costuri reduse de operare şi de mentenanţă şi reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei şi de garantare a competitivităţii sale pe termen lung.

Blue Air va mai primi în flota încă 9 aeronave de tip 737 MAX până la sfârşitul anului 2022.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.