O delegaţie condusă de şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, sud-coreeanul Jaewoo Lee, se află la Bucureşti în perioada 6-12 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa Fondului va analiza cele mai noi evoluţii pe plan economic şi financiar, va aduce la zi prognoza evoluţiei macroeconomice şi va discuta planurile de buget pentru 2019”, a anunţat recent  reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria Alejandro Hajdenberg.

Totodată, această vizită va pregăti misiunea care va avea loc la începutul anului viitor, referitoare la prevederile Articolului IV, în urma cărora FMI elaborează un raport de ţară.

Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, a anunţat că este estimat un deficit bugetar de 3,6% din PIB în acest an, pentru România.

În septembrie, Hajdenberg a declarat că FMI se află în proces de revizuire a estimărilor privind creşterea economică a României în acest an de la 5,1% în prezent spre zona de ”4-4,5%”, aceste date fiind încă în discuţie.

Ţinta Guvernului pentru acest an, în ceea ce priveşte deficitul bugetar, este de sub 3% din PIB, obiectiv asumat de România în cadrul Tratatului de la Maastricht.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.