O aeronavă a companiei Tarom care efectua o cursă Bucureşti - Bruxelles, cu 81 de pasageri la bord, a aterizat pe aeroportul din Amsterdam, din cauza exploziilor de pe aeroportul din capitala Belgiei, a anunţat, marţi dimineaţă, compania Tarom, care a anulat următoarele curse programate marţi şi miercuri pe aceeaşi rută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă la terminalul plecări al aeroportului din Bruxelles, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 25 de răniţi, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală. Traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

"Ţinând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecări, compania Tarom informează faptul că aeronava B737 – 700 a companiei Tarom, cu număr de zbor  RO 371, care a decolat de la Bucureşti la ora 07.20, cu destinaţia Bruxelles,  având la bord un număr de 81 de pasageri se află în zbor în acest moment şi a fost redirecţionată către aeroportul din Amsterdam", a precizat compania aeriană, într-un comunicat.

Aeronava Tarom a aterizat pe aeroportul din Amsterdam la ora 10.21, ora României, spun reprezentanţii companiei.

Aeronava urma să efectueze şi cursa întors Bruxelles - Bucureşti, aterizarea pe aeroportul Henri Coandă fiind programată pentru ora 14.00. Reprezentanţii Tarom au declarat, pentru News.ro, că aeronava se va întoarce de la Amsterdam către Bucureşti, cel mai probabil, ţinând cont de situaţia din capitala Belgiei.

Marţi este programată încă o cursă a Tarom pe ruta Bucureşti - Bruxelles, care să decoleze la ora 16.50 de pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava ar urma să se întoarcă pe aeroportul din Otopeni la ora 23.05.

Pasagerii care urmau să plece către Bruxelles cu cursa de la ora 16.50 vor fi îmbarcaţi tot către Amsterdam, într-o aeronavă care va decola de pe aeroportul Henri Coandă la ora 16.30, potrivit informaţiilor furnizate News.ro.

Compania a anunţat în jurul orei 12:00 că a decis să anuleze cursa de după-amiază.

"Compania Tarom informează că, din cauza situaţiei de criză de pe aeroportul din Bruxelles, zborul TAROM RO373 cu destinaţia Bruxelles, prevăzut să decoleze astăzi, 22 martie 2016, la ora 16.50, se anulează", se precizează într-un comunicat al operatorului aerian.

Compania a precizat, într-un nou comunicat, că anulează următoarele curse dus-întors între Bucureşti şi Bruxelles.

"Având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles, compania Tarom comunică pasagerilor că zborurile Tarom  OTP-BRU-OTP (RO372, RO373, RO374 din data 22 martie 2016 şi RO371, RO372, din 23 martie) se anulează", se arată în comunicatul companiei.

Pasagerii care au bilete pe aceste zboruri vor fi acceptaţi, fără niciun alt cost, pe toate cursele operate de Tarom din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra din 22 si 23 martie, a menţionat compania.

Compania notează că este în permanentă legătură cu reprezentanţii Ambasadei României la Haga în vederea asigurării suportului necesar pentru pasagerii şi cetăţenii români.

Ministerul de Externe a anunţat că Ambasada României în Belgia "a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului Tarom de la Bruxelles,  în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.