Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, a anunţat că îşi deschide un punct de lucru în Silicon Valley, SUA, regiune din California cunoscută drept centru global pentru înaltă tehnologie şi inovaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovatoare alături de clienţi locali şi internaţionali, anunţă închirierea unui spaţiu permanent în SUA, în Silicon Valley, care va funcţiona ca punct de lucru al companiei în această ţară”, anunţă compania.

În luna octombrie a anului 2021, Daniel Ilinca împreună cu Andrei Pitiş, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, au fost prezenţi în San Francisco, Palo Alto şi Mountain View, unde au pus bazele mai multor parteneriate pentru companie. Acela a fost şi momentul în care Softbinator Technologies a luat decizia de a deschide un birou în Silicon Valley în 2022. De la acel moment şi până în prezent a avut loc o serie de alte deplasări, care s-au încheiat săptămâna aceasta cu închirierea primului sediu Softbinator Technologies în SUA. În perioada următoare, compania se va axa pe înfiinţarea unei societăţi de tip LLC pe teritoriul american.

„Ora exactă în tehnologie se dă din SUA, mai exact din Silicon Valley. Piaţa americană este principalul generator de clienţi pentru Softbinator, iar deschiderea unui birou acolo este un pas firesc pentru noi, care ne va aduce o serie de avantaje şi oportunităţi. Pe de-o parte, vom fi mai aproape de clienţii existenţi şi vom avea posibilitatea să întărim relaţiile cu aceştia, iar pe de altă parte, vom putea atrage noi clienţi într-un mod mai eficient şi facil. Pentru Softbinator prezenţa pe această piaţă înseamnă şi consolidarea modelului de lucru existent, deoarece vom avea oportunitatea de a continua să creăm proprietate intelectuală, produse patentabile prin tehnologie cutting-edge într-un ritm accelerat. Concurenţa pe piaţa din SUA este una acerbă, dar acest lucru reprezintă un avantaj uriaş pentru că ne motivează să evoluăm din toate punctele de vedere,” a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies. 

În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, Softbinator Technologies îşi propune ca peste 70% dintre clienţii noi care se vor alătura companiei până la finalul acestui an să provină de pe piaţa americană. În primele trei luni din 2022, Softbinator a atras deja patru noi clienţi din SUA, unul din Silicon Valley, cu activitate în zona de servicii de siguranţă şi securitate ale cărui produse sunt folosite de milioane de utilizatori la nivel mondial. Un alt client provine din zona de transporturi, cel de-al treilea din industria de blockchain (NFT), iar cel de-al patrulea activează în domeniul inteligenţei artificiale, creare şi stocare de conţinut video.

Începând cu 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, prin care urmăreşte să atragă venituri din soluţii blockchain care să reprezinte cel puţin 10% din cifra de afaceri. În prezent, departamentul are semnate contracte cu clienţi noi, a căror valoare se apropie de jumătate din procentul vizat. În plus, compania a început să exploreze cadrul legal şi financiar pentru a accepta plata în criptomende (stable coins).

Softbinator Technologies este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 17 decembrie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 70 milioane de lei.

Softbinator Technologies este o companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software utilizând tehnologii de ultimă oră (cutting-edge) cu un accent puternic pe Blockchain, Inteligenţă Artificială şi DevOps. Serviciile şi produsele companiei sunt utilizate la nivel global, atât de startup-uri, IMM-uri, unicorni. Profilul organizaţiei este orientat spre dezvoltarea de produse, aceasta fiind apreciată pentru abilitatea de a livra rapid rezultate. În prezent, Softbinator Technologies are în echipă peste 100 de programatori şi colaboratori în Bucureşti şi Constanţa.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.