Mitsubishi Aircraft Corp a anunţat că un contract privind furnizarea a până la 100 de unităţi din primul avion mic de pasageri din Japonia către Trans States Holdings Inc., un operator din Statele Unite, a fost anulat, informează publicaţia The Japan Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul a declarat că SpaceJet M90, care poate transporta aproximativ 90 de pasageri, „nu îndeplineşte cerinţele” pieţei americane, nerespectând clauza SUA care limitează dimensiunea aeronavelor care zboară pe rutele regionale, printre alte condiţii.

Mitsubishi Aircraft a declarat că discuţiile viitoare cu Trans States Holdings (TSH) se vor concentra pe aeronava sa SpaceJet M100, care a fost recent inaugurată în iunie şi care respectă cerinţele clauzei SUA.

Designul SpaceJet M100 poate fi modificat pentru a transporta între 65 şi 88 de pasageri.Programul privind livrarea SpaceJet M90 a fost decalat de cinci ori până la mijlocul anului viitor din cauza întârzierilor în dezvoltare.

În cadrul unei înţelegeri din 2009 dintre cele două companii, TSH, cu sediul în Missouri, a plasat comenzi pentru 50 de avioane de pasageri - numite atunci Jet Regional Mitsubishi - şi comenzi provizorii pentru alte 50.

„Când am stabilit contractul cu TSH, perspectivele pieţei regionale erau foarte diferite. Clauza de aplicare nu a fost relaxată aşa cum era de aşteptat”, a declarat preşedintele Mitsubishi Aircraft, Hisakazu Mizutani, într-un comunicat de presă.

Mizutani a declarat că societatea, care este o filială a Mitsubishi Heavy Industries Ltd., a apelat la SpaceJet M100 pentru a răspunde realităţilor pieţei din Statele Unite.

Cei trei transportatori regionali ai SUA administraţi de TSH sunt Trans States Airlines, Compass Airlines şi GoJet Airlines.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.