Compania americană de utilităţi NuScale Power, care construieşte mini-reactoare nucleare în România, a declarat luni că va concedia aproximativ 28% dintre angajaţii săi cu normă întreagă, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile de economisire, care includ renunţarea la 154 de angajaţi cu normă întreagă, vor avea ca rezultat economii anuale de aproximativ 50-60 de milioane de dolari, a spus NuScale.

Reactorul modular mic (SMR) al NuScale a primit anul trecut certificarea de proiect de la autoritatea de reglementare a energiei nucleare din SUA, fiind prima astfel de aprobare din ţară pentru această tehnologie.

În ciuda unui început promiţător pentru noua sa tehnologie nucleară, NuScale s-a confruntat cu probleme de costuri şi a trebuit să renunţe în noiembrie la unul dintre proiectele sale SMR, care era întreprins în parteneriat cu o companie de energie din Utah.

Acţiunile NuScale au scăzut cu mai mult de 3% la 2,53 dolari pe unitate, în tranzacţiile de dimineaţă de la New York.

NuScale se aşteaptă să înregistreze în primul trimestru costuri de aproximativ 3 milioane de dolari legate de costurile de concediere.

În România, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas au semnat în luna mai 2022  un Memorandum de Înţelegere pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România, pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti.

În iunie 2022, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat alocarea unui grant de 14 milioane de dolari pentru următoarea etapă de dezvoltare a reactoarelor modulare mici NuScale în România, studiul preliminar de inginerie şi proiectare pentru proiectul SMR din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.