Numărul de pasageri de pe aeroportul Heathrow din Londra a revenit în martie la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, ca urmare a călătoriilor de agrement şi a eliminării tuturor restricţiilor legate de Covid, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Heathrow a anunţat luni că numărul călătoriilor de agrement şi de afaceri a rămas slab, totuşi, din cauza nivelurilor ridicate de infecţii cu noul coronavirus din ţară şi a cerinţelor de testare pentru călătorii care pleacă din ţară.

”Este fantastic să vezi că aeroportul revine la viaţă după doi ani”, a spus CEO-ul John Holland-Kaye, după ce aeroportul a descris lunile ianuarie şi februarie ca fiind foarte slabe.

Heathrow a adăugat că nu este clar dacă creşterea actuală a cererii de petrecere a timpului liber este sustenabilă, din cauza preocupărilor legate de potenţialele noi variante de coronavirus, preţurile ridicate ale combustibililor, creşterea economică scăzută şi impactul invadăriiUcrainei de către Rusia.

Multe aeroporturi au avut dificultăţi să recruteze suficient personal la timp pentru a satisface cererea din Marea Britanie, iar Heathrow a spus că creşte resursele umane cât mai repede posibil, cu 12.000 de noi începători planificaţi să lucreze pe aeroport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.