Celebrul economist american Nouriel Roubini, care a prezis cu doi ani înainte criza financiară din 2008 şi este astăzi unul dintre cei mai renumiţi analişti la nivel mondial, vine în România pentru a participa la o conferinţă organizată de Profit.ro pe 11 noiembrie, dar şi pentru a fi prezent la Gala anuală a Profit.ro, Poveşti cu Profit Made in Romania, programată pentru aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre multe altele, Roubini va prezenta starea reală a economiei mondiale şi perspectiva pentru perioada imediată, va dezvălui detalii despre războiul comercial dintre SUA şi China, va explica pe larg ce impact va avea Brexitul şi va anunţa cum va fi afectată România de aceste evenimente.

Supranumit "Dr. Doom", Nouriel Roubini este într-un moment în care semnalează din nou posibilitatea izbucnirii unei noi crize, cu caracteristici diferite de cea care a afectat sistemele financiare la nivel global în 2007-2008, urmând că prezinte detalii pe această temă la conferinţa Profit.ro.

În 2006, Roubini avertiza Fondul Monetar Internaţional despre recesiunea iminentă din cauza bulei de piaţă a creditelor şi a locuinţelor. Previziunile sale despre aceste bilanţuri au devenit o realitate în 2008, odată cu izbucnirea şi reverberarea lumii într-o criză financiară globală. Astfel, în septembrie 2006, Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea New York, anunţa în faţa unei audienţe de economişti, la Fondul Monetar Internaţional, că se va produce o criză în lunile şi anii următori. Într-un an în care economia mergea bine, puţini l-au crezut atunci că va urma o prăbuşire nemaiîntâlnită a preţului locuinţelor şi a încrederii consumatorilor, un şoc petrolier şi, în final, o recesiune profundă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.