Sancţiunile americane sumplimentare afectează relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Washington, dar sistemul financiar al Rusiei este rezistent la presiunile externe, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe Anton Siluanov, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Donald Trump a impus Rusiei o nouă rundă de sancţiuni din cauza otrăvirii fostului agent dublu Sergei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia Skripal, care a avut loc în Marea Britanie, pe 4 martie 2018.

”Economia Rusiei a dovedit deja că este rezistentă la restricţiile externe din ultimii ani. În ceea ce priveşte datoria publică şi datoriile corporative, suntem încrezători să sistemul financiar pe care l-am creat ne permite să asigurăm nevoile bugetului şi companiilor... ”, a spus Siluanov.

Departamentul de Stat a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că prin noua rundă de sancţiuni Washingtonul se va opune acordării de împrumuturi sau asistenţă tehnică Rusiei, din partea instituţiilor financiare internaţionale.

La începutul lui august 2018, administraţia lui Donald Trump a ajuns la concluzia că autorităţile ruse se află în spatele atacului cu agent chimic noviciok şi a impus un prim rând de sancţiuni economice Moscovei, vizând exportul anumitor produse tehnologice şi vânzarea de armament către Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.