Nissan Motor îşi va dubla concedierile la nivel mondial la peste 10.000 de angajaţi, pentru a-şi redresa afacerile, în condiţiile în care compania îşi restructurează conducerea, iar profitul continuă să scadă, a declarat o persoană apropiată situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul global include desfiinţarea a 4.800 de locuri de muncă, anunţată deja în luna mai, iar majoritatea măsurilor vor avea loc la fabrici din străinătate cu un grad scăzut de utilizare.

Anunţul oficial va avea loc joi, odată cu publicarea rezultatelor financiare.

Nissan a refuzat să comenteze.

Analiştii anticipează că Nissan va raporta pentru primul trimestru fiscal unele dintre cele mai slabe performanţe trimestriale de la criza financiară mondială din 2008.

Publicaţia de afaceri Nikkei a relatat miercuri că producătorul auto  japonez va raporta un profit operaţional de câteva miliarde de yeni, cu circa 90% sub profitul de 109,1 miliarde de yeni consemnat în urmă cu un an. Analiştii estimează un declin de 64% al profitului.

Reducerea numărului de locuri de muncă, care depăşeşte 7% din forţa totală de muncă de 138.000 de persoane a companiei, survine în condiţiile în care Nissan încearcă să îşi îmbunătăţească marjele de profit în Statele Unite, o piaţă majoră, unde fostul preşedinte Carlos Ghosn a aplicat o strategie agresivă de creştere a cotei de piaţă.

Discount-urile mari oferite ani de zile pe a doua mare piaţă auto din lume au dus însă la scăderea cererii pentru berlina Altima şi alte modele, la o imagine de brand ieftin şi la o valoare scăzută a automobilelor revândute, în timp ce costurile provocate de discount-uri au afectat rezultatele financiare.

Extinderea concedierilor scoate în evidenţă problemele cu care se confruntă directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, care are probleme în relaţiile cu partenerul de alianţă francez Renault, după arestarea fostului lor preşedinte Carlos Ghosn, care este acuzat în Japonia de delicte financiare. Ghost respinge toate acuzaţiile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.