Directorul general al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Silvia Vlăsceanu, a afirmat în cadrul videoconferinţei “Energie la tine acasă”, organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, că există peste 100 de strategii energetice redactate, însă lipseşte corelarea între ele, iar ea ar opta pentru mai puţine strategii, dar puse în practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vorbim de strategii energetice din ultimii 30 de ani, am reţinut că este o sumă a unor obiective importante. Mi-aş dori să reuşim ceea ce nu am reuşit deloc până acum. Avem foarte multe strategii, cred că avem peste o sută de strategii. Ceea ce lipseşte şi a lipsit întotdeauna este corelarea dintre aceste strategii. Fiecare minister, fiecare iniţiator de strategie cumva lucrează în paralel faţă de celelalte instituţii care au alte strategii. Multe strategii de care habar nu avem că sunt în vigoare, unele au fost făcute doar pentru că au fost solicitate sau necesare pentru a accesa fonduri europene. Dar până la urmă trebuie să ajungem cumva la o integrare a tuturor. Aş prefera să avem mai puţine strategii, dar măcar să fie duse până la capăt şi să depăşească sau să nu fie legate de un program politic sau de un guven”, a declarat Silvia Vlăsceanu.

Strategiile nu trebuie să aibă nicio influenţă politică, mai spune ea.

Reprezentantul ACUE mai declară că sunt foarte mulţi furnizori de energie dar şi de gaze, iar concurenţa  dintre ei va conduce la oferte bune către clienţi.

”Mă aştept, în perioada următoare, ofertele pe care le vor face furnizorii de utilităţi să conţină nişte oferte agregate şi în viitor să asistăm până la urmă la ce vorbim de zece ani, apariţia unor noi specialişti. Că-i numim brokeri, că-i numim agenţi de vânzare, dar în orice caz persoane cu specializare şi cu înalt nivel de cunoştinţe, care să fie capabili pe de-o parte să câştige încrederea clienţilor când le vând pachetul de utilităţi, dar să ştie să le şi explice ce înseamnă furnizare de energie, de gaze şi de alte sevicii asociate”, a declarat Silvia Vlăsceanu.

Ea afirmă că nu doar preţul, ci sunt şi alte detalii care contează foarte mult într-un contract.

La 1 ianuarie va urma şi o reliberalizare a pieţei de energie electrică, a adăugat ea.

Videoconferinţa “Energie la tine acasă” este organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, cu sprijinul RomgazTransgaz, PetromNova Power&GasFPPG, iar partener media este Profit.ro. Evenimentul este transmis LIVE pe www.news.ro şi pe pagina de Facebook.com/News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.