Netflix a anunţat că renunţă la opţiunile privind plata abonamentelor noi şi prelungirea abonamentelor întrerupte pe dispozitivele mobile Apple care au la bază sistemul de operare iOS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană a început să testeze eliminarea opţiunilor de plată prin iTunes încă din luna august, însă a confirmat acum că a început să implementeze modificările pe scară largă din noiembrie.

În lipsa opţiunilor de plată a abonamentul din cadrul aplicaţiei de iOS, utilizatorii de iPhone şi iPad vor fi nevoiţi să facă acest lucru prin intermediul browser-ului web, unde vor accesa site-ul oficial.

Pentru utilizatorii iOS, plata abonamentului Netflix devine mai complicată, însă popularul serviciu de streaming a avut motive financiare întemeiate pentru a face a această mişcare.

Apple opreşte 30% din toate veniturile obţinute de aplicaţiile de iOS sau 15% în cazul veniturilor recurente generate pe o durată mai lungă de 12 luni consecutive.

Cei de la Netflix au ajuns probabil la concluzia că şi în cazul în care plata abonamentelor devine ceva mai dificilă pentru o parte a utilizatorilor, se obţin totuşi venituri mai mari dacă nu trebuie să plătească procentele datorate Apple.

Mutarea celor de la Netflix vine la câteva luni după ce compania americană a făcut acelaşi lucru şi pentru Android, acolo unde trebuia să plătească un procent din venituri către Google.

Din ce în ce mai multe companii iau măsuri concrete pentru a nu mai plăti procente din venituri către Apple sau Google. Nici Spotify nu mai permite plata abonamentelor în cadrul aplicaţiei, iar producători de jocuri precum Epic Games şi-au retras unele jocuri din App Store.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.