Netflix a majorat costul abonamentelor lunare pentru abonaţii din Statele Unite cu 13%-18%, prima măsură de acest tip luată din 2017 de compania care investeşte masiv în conţinut original şi extindere internaţională, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul pentru abonamentul standard, care permite utilizarea serviciului video de pe două dispozitive în acelaşi timp, va creşte de la 10,99 dolari la 12,99 dolari pe lună.

Acţiunile Netflix au crescut marţi cu până la 7%, la 356,11 dolari pe unitate, continuând avansul de 30% consemnat de la începutul acestui an.

Cel mai scump abonament, care permite utilizarea simultană a serviciului de streaming de pe patru dispozitive de înaltă definiţie, va costa 15,99 dolari pe lună, faţă de nivelul actual de 13,99 dolari pe lună. Ce mai ieftin abonament lunar a fost majorat de la 7,99 de dolari la 8,99 dolari.

Prin comparaţie, serviciul de streaming HBO Now al AT&T costă 14,99 de dolari pe lună, în timp ce serviciul fără publicitate Hulu costă 11,99 de dolari pe lună.

Majorarea ”arată că Netflix are capacitatea să crească preţurile şi, chiar şi după această majorare, rămâne o alternativă foarte ieftină”, a spus un analist la Pivotal Research Group, Jeff Wlodarczak.

Netflix a cheltuit miliarde de dolari pentru creşterea conţinutului original, care include producţii premiate ca “The Crown,” “Black Mirror” şi “Wild Wild Country”, pentru a se proteja de concurenţa tot mai intensă din partea unor servicii precum  Prime Video al Amazon.com şi Hulu.

Compania a anunţat că la sfârşitul lunii septembrie avea 137 de milioane de clienţi.

Majorarea preţurilor abonamentelor ar urma să aducă Netflix sute de milioane de dolari, înaintea lansării unor servicii de streaming de către AT&T şi Walt Disney.

În timp ce cheltuielile agresive, estimate la 8 miliarde de dolari în 2018, au condus la o creştere puternică a numărului de abonaţi, datoriile s-au dublat în 2017, la  6,5 miliarde de dolari, de la 3,36 miliarde de dolari în 2016.

Pentru 2018 sunt estimate datorii de 8,33 miliarde de dolari, a declarat Daniel Morgan, manager de portofolii la firma Synovus Trust.

Netflix va raporta rezultatele financiare aferente trimestrului al patrulea după închiderea şedinţei bursiere de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.