Netflix, care este, totuşi, un serviciu de streaming video, adaugă, printr-un update neaşteptat, o opţiune prin care imaginea poate fi dezactivată, lăsându-se să meargă doar sunetul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai recentă versiune a aplicaţiei Netflix de Android aduce o surpriză pentru utilizatori: Un mod “audio-only”, care opreşte imaginea. În acest mod, filmele şi serialele, care rulează în continuare şi fără imagine, pot fi pur şi simplu ascultate.

Pe o parte, noua opţiune este disponibilă chiar în cadrul player-ului video. Dacă utilizatorul apasă butonul “Video off”, ecranul devine negru, însă sunetul şi toate elementele player-ului video rămân active.

Pe de altă parte, în cadrul meniului de configurare, există câteva opţiuni suplimentare legate de noua facilitate. Utilizatorul poate alege ca aceasta să fie activă tot timpul sau atunci când la telefon sunt conectate căşti ori un difuzor extern.

Dezactivarea imaginii este, deocamdată, disponibilă doar în aplicaţia de Android şi doar unui număr limitat de utilizatori, urmând să fie activată în viitorul apropiat pentru toată lumea. Nu se ştie, însă, când va lansată şi pe celelalte platforme.

Modul audio este o funcţie bizară, pe care puţini o aşteptau din partea Netflix. Însă, cum compania americană urmăreşte creşterea timpului petrecut de utilizatori în cadrul serviciului, noua opţiune ar putea fi, poate, pe placul celor cărora, în anumite situaţii, le este mai uşor să asculte decât să se uite la un film.

Există şi speculaţii care merg pe ideea că Netflix pregăteşte terenul pentru a intra pe piaţa podcast-urilor, însă, probabil, ar fi făcut acest lucru mai degrabă direct, decât începând cu un mod audio-only pentru conţinutul video.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.