Acordul de mediu pentru autostrada Sibiu – Piteşti ar putea fi obţinut până la finalul acestui an, a anunţat, joi, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autostrada Sibiu-Piteşti este unul dintre cele mai aşteptate proiecte din România şi a suferit numeroase amânări şi întârzieri până în prezent.

Autostrada ar urma să treacă pe teritoriul a trei judeţe, Sibiu, Vâlcea şi Argeş, şi este împărţit în cinci secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.

Întreaga investiţie pentru realizarea autostrăzii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Piteşti este estimată la 15 miliarde de lei. După obţinerea acordului de mediu, care ar putea fi obţinut în acest an, se pot organiza licitaţii pentru loturile 2, 3 şi 4, potrivit lui Neaga.

"Referitor la autostrada Sibiu - Piteşti, ştiu că vă interesează subiectul, loturile 1 şi 5 au fost licitate, ele sunt în faza de evaluare. Însă, nu pot fi comunicaţi câştigătorii până când nu avem acord de mediu pentru întregul sector Sibiu - Piteşti. Aceasta este o cerinţă a Uniunii Europene de la care nu ne abatem. Totodată, nu vom lansa sectoarele 2, 3 şi 4, până nu vom avea acordul de mediu", a declarat Neaga într-o conferinţă de presă organizată în Sibiu.

În luna august, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat că autostrada între Sibiu şi Piteşti ar putea fi terminată, în varianta „optimist-moderată”, în anul 2023. Şova se declară „frustrat” că loturile de autostradă recepţionate în ultima perioadă au fost reparate înainte de a fi date în folosinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.